пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Школярі відвідали дитяче місто професій у Києві

Тут кожна дитина може на деякий час стати дорослою і самостійною

17 жовтня 2014 року учні нашої школи (5-А, 5-Б, 3-Б класів) разом зі своїми класними керівниками (Слюсар А.О., Пославською М.А.) відвідали Місто професій KidsWill (м. Київ, вул. Академіка Заболотного, 37, ТРЦ «Art Mall») - перше в Україні дитяче місто професій.


Тут кожна дитина може на деякий час стати дорослою і самостійною: отримати паспорт, влаштуватися на роботу, заробляти гроші та витрачати їх на свій розсуд. Як дорослим, дітям доведеться самостійно вирішувати, ким бути, яку професію обрати. Єдина, але суттєва відмінність - це те, що у KidsWill можна спробувати все: і службу в міліції, і лікарську практику, і роботу на телебаченні, і багато іншого.


В період шкільного віку діти виявляють великий інтерес до професій дорослих: виникає бажання наслідувати старших, діти відчувають радість і задоволення від трудових зусиль, усвідомлюють користь своїх дій, виявляють бережне ставлення до праці дорослих.

Професія – з латинської „оголошую свою справу”, характеризує певну категорію людей, які займаються певним видом трудової діяльності. Суспільству потрібні спеціалісти різних професій, тому обираючи майбутню професію необхідно узгодити свій вибір з потребами суспільства у фахівцях. Праця людини не може бути особистою справою, вона має велике суспільне значення.

Найважливіший етап у формуванні в дітей уявлень про працю дорослих та її значень в житті суспільства, у вихованні позитивного ставлення до трудової діяльності.

Знання дітей про працю треба поступово розширювати і поглиблювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар